Župni oglasi za župe Ravno i Trebinja

Peta korizmena nedjelja A

Župni oglasi

Peta korizmena nedjelja A (29/03/2020)

Župe Ravno i Trebinja

  1. U nedjelju (29/03/2020) je korizmena – Gluha
  2. Kako smo odgodili korizmeno-uskrsne ispovjedi naših starih i bolesnih poslije Uskrsa ako situacija dopusti, tako su isto odgođene zajedničke župne ispovijedi za sve ostale vjernike do daljnjega. Podsjećamo da uskrsno vrijeme traje sve do Duhova – pedeset dana nakon Uskrsa, te ćemo ako Bog da moći ispuniti svoju obvezu uskrsne ispovijedi i u tome vremenu.
  3. Dotada, oni koji osjećaju potrebu za osobnu ispovijed prije Uskrsa imat će priliku za ispovijed po ovom rasporedu:
    1. Na Trebinji u crkvi: u ponedjeljak (30. ožujka) prilika za ispovijed od 7 sati a misa u 7,30; te u utorak (31. ožujka) od 16 sati a misa počinje u 17 sati;
    2. U Ravnom u crkvi: u srijedu (1. travnja) ispovijed pola sata prije svete misa koje će započeti u 7,30 sati; te u četvrtak (2. travnja) od 16 sati a misa počinje u 17 sati;

Inače, prije ili poslije svih svetih misa koje slavimo u našim župama ovih dana do Uskrsa može se ispovjediti ako ima potrebe, poštujući sve zadane propise u vezi očuvanja zdravlja.

Read more …

Najnovije vijesti

Dodatne Biskupove upute o korona virusu

 

Poštovani župnici, braćo svećenici!

U prilogu vam dostavljamo ponovno obraćanje našega mjesnoga Biskupa u prigodi razvoja i opasnosti corona virusa. Ovaj dopis uvažava nove odredbe raznih razina civilne vlasti i njihovih kriznih stožera s primjenom na naše crkveno poslanje. Od svih nas se očekuje razboritost, ali i snaga vjere da u toj istoj vjeri zajedno s povjerenim nam vjernicima prođemo ovu pustinju kušnje. 

Sve vas iskreno s poštovanjem i bratski pozdravljam

Don Željko Majić

generalni vikar 

 

 

 

Read more …

Upute za svećenike i vjernike o ponašanju u stanju pandemije - biskup Ratko Perić

Poštovani župnici i braćo svećenici!

U prilog vam dostavljam dodatne Upute i odredbe za crkveno djelovanja u situaciji proglašene pandemije koronavirusa, našega mjesnoga biskupa msgr. Ratka Perića. 

Kao Kristovi svećenici čuvajmo svetost sakramenata i  budimo odgovorno ohrabrenje povjerenim nam vjernicima te zajedno s njima sve svoje pouzdanje stavimo u ruke našega Stvoritelja i Spasitelja, uzdajući se u moćni majčinski zagovor Presvete Djevice Bogorodice Marije i sv. Josipa najsnažnijega zaštitnika slabih i potrebnih pomoći. 

S poštovanjem vas pozdravljmo

Don Željko Majić

generalni vikar

Read more …

Upute i odredbe za ponašanje u situaciji proglašene pandemije koronavirusa

Poštovani župnici i braćo svećenici!

U prilog vam dostavljam Upute i odredbe za ponašanje u situaciji proglašene pandemije koronavirusa.

Dopis potpisuje Vinko kard. Puljić, predsjednik BK BiH ali su one plod zajedničkoga promišljanja, savjetovanja i dogovora svih naših nad/biskupa.

Kao Kristovi svećenici budimo odgovorno ohrabrenje povjerenim nam vjernicima te zajedno s njima sve svoje pouzdanje stavimo u ruke našega Stvoritelja i Spasitelja, uzdajući se u moćni majčinski zagovor Presvete Djevice Bogorodice Marije. 

S poštovanjem vas pozdravljmo

Don Željko Majić

generalni vikar

 

 

Read more …

Prijava za primanje zupnih oglasa i drugih vijesti iz župa putem maila

(molimo unesite vašu email adresu, označite "Novosti iz zupa", i pritisnite dugme subscribe)