Župni oglasi za župe Ravno i Trebinja

Šesta nedjelja kroz godinu C

1. Danas (17/02/2019) je Šesta nedjelja kroz godinu C...

2. Slijedeća nedjelja (24/02/2019) je Sedma kroz godinu. Svete mise bit će kao i obično na Trebinji u 10 sati a u Ravnom u 11 sati.

Read more …

Najnovije vijesti

Formular za sprovod izvan župe stanovanja

U prilogu je formular za sprovode naših pokojnih koji su duže vrijeme stanovali izvan naših župa Ravno i Trebinja a po želji obitelji ukop se želi obaviti na teritoriju naših župa. Formular ispunja župnik/svećenik župe stanovanja pokojnika a treba se dostaviti u župni ured prije sprovoda.

 

Read more …

Reportaža iz Katoličkog tjednika o župi Ravno

Na samom jugu Bosne i Hercegovine, nedaleko od mora i na prijelazu iz krša u veliko Popovo polje, smještena je više od četiri stoljeća stara župa Ravno. Bogata je prirodnim ljepotama i velikim kulturnim nasljeđem, a posljednji rat ju je učinio podsjetnikom na početak stradanja...

Read more …

Božićni blagoslov obitelji

Sutra, na sv. Ivana Apostola (27/12/2018), ako Bog da, započinjemo s božićnim blagoslovom obitelji. Raspored blagoslova smo podijelili po našim župnim crkvama a ujedno smo ga i objavili na našim župnim stranicama. Donosimo ga i u privitku uz ovu objavu.

Svećenik posjećuje i blagoslivlja obitelj u njezinom domu. Obično budu pripremljeni na doličnom stolu križ, blagoslovljena voda i svijeća.

Podsjećamo i na podjeljeni formular koji treba ispuniti svaka obitelj a svećenik će ga preuzeti ispunjena o blagoslovu obitelji. Donosimo ga u privitku ako ga još niste dobili.

Na dobro vam došlo Sveto porođenje Isusovo i današnji sv. Stjepan!

Read more …

Prijava za primanje zupnih oglasa i drugih vijesti iz župa putem maila

(molimo unesite vašu email adresu, označite "Novosti iz zupa", i pritisnite dugme subscribe)